۲۴ روز ازعملیات طوفان الاقصی میگذرد و اتفاقاتی که در روزهای اخیر افتاده نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در حال امتحان کردن میزان آمادگی طرف فلسطینی است. در واقع آنها برای به دست آوردن شناخت از منطقه و اطلاعات بیشتر از مراکز رزمندگان فلسطینی در حال انجام حملات محدود خود هستند. در یک هفته اخیر نیز ارتش رژیم صهیونیستی چند بار چنین حملاتی را انجام داده است و به قول معروف میتوان گفت آنها برای تکمیل اطلاعات خود به حملات قلقگیری دست میزنند که تا مدتی ادمه خواهد داشت.
علاوه بر این به نظر میرسد جنگ بین رژیم صهیونیستی و رزمندگان فلسطینی طولانی مدت خواهد شد. در واقع رژیم صهیونیستی در حال طولانی کردن جنگ است و چنانچه ورود نظامی به غزه اتفاق بیفتد احتمالا جنگ تا حدود سه ماه آینده نیز ادامه خواهد یافت و نباید فراموش کرد که یکی دیگر از استراتژیهای رژیم صهیونیستی در ادامه جنگ این است که تلفات طرف فلسطینی را خیلی افزایش دهد.
رژیم صهیونیستی از افزایش آمار قربانیان جنگ چند هدف را دنبال میکند، آنها میخواهند طرف فلسطینی را به نوعی تنبیه کنند. علاوه بر این با این رویکرد تلاش میکنند در برابر افکار عمومی در داخل رژیم صهیونیستی بتوانند سر بلند کنند. لازم به یادآوری است که آمار تلفات رژیم صهیونیستی در روزهای ابتدایی عملیات طوفان الاقصی به حدود ۱۵۰۰ نفر رسید. به همین دلیل آنها میخواهند با افزایش آمار تلفات طرف فلسطینی آمار کشتهشدگان خود را کمرنگ کنند. البته افزایش قتل عام مردم بیگناه غزه پیامدهای دیگری نیز میتواند داشته باشد. برای نمونه این احتمال وجود دارد که در درون فلسطینیان نیز جنگ روایت شکل بگیرد و آنهایی که طرفدار صلح هستند، بگویند هدف به دست آمده در برابر تعداد بالای قربانیان بیارزش است و به این شکل در بین فلسطینیان تصور ایجاد شده از پیروزی را کمرنگ کنند.
مساله قابل توجه دیگر در این بین شرایط داخلی رژیم صهیونیستی است. این روزها افزایش نارضایتی از کابینه نتانیاهو و دستگاههای امنیتی و نظامی را شاهد هستیم، نظرسنجیها نشان میدهد که بیاعتمادی نسبت به دولت نتانیاهو بیشتر شده است و اختلافاتی بین نتانیاهو و دیگر دستگاه و سازمانهای رژیم صهیونیستی وجود دارد.
لازم به یادآور است که در این مدت نتانیاهو سعی کرده بود که از قبول مسئولیت فرار کند و چیزی درباره اینکه خودش را در برابر غافلگیر شدن از سوی نیروهای حماس مسئول میداند، نگفته بود. البته او حدود دو روز پیش در نشستی خبری به بیان چنین جملهای بسنده کرد؛ «همه باید پاسخ بدهند، حتی من.» اما کمی بعد نتانیاهو در شبکه اجتماعی ایکس دستگاههای امنیتی رژیم را به این متهم کرد که هیچ اخطاری به آنها ندادهاند، هرچند در نهایت نتانیاهو این پیام را حذف و عذر خواهی کرد. اما به نظر میرسد نتانیاهو چنین قصدی ندارد و میخواهد مسئولیت اتفاقات اخیر را به گردن بقیه مقامات رژیم صیهونیستی بیندازد تا دچار بحران محبوبیت نشود. این درحالی است که تاکنون تعدادی از مسئولان رژیم صهیونیستی به غافلگیری در هفتم اکتبر اعتراف کرده و مسئولیت این شکست را پذیرفتهاند.
علاوه بر این انتظار میرود که در ماههای آینده کمیتههای حقیقتیاب در رژیم صهیونیستی ایجاد شود و در بخشهای مختلف مانند ارتش و دولت به بررسی علل این شکست بپردازند، درست مانند سال ۱۹۷۳ که رژیم صهیونیستی در جنگ یومکیپور غافلگیر شد و به دنبال آن نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی را محاکمه کردند. در نتیجه سران رژیم صهیونیستی دچار مشکلات زیادی شدند. این درحالی است که انتظار میرود چنین اتفاقی دوباره تکرار شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت